Skip to Content

Віталій Комарницький висловив подяку Міському клубу східних бойових та оздоровчих систем за виховання юних чемпіонів

Джерело - офіційний сайт Луганської обласної державної адміністрації

Перед початком сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький подякував голові клубу, Заслуженому тренеру України Андрію Сербіну за виховання юних чемпіонів та вірність Луганщині, а також привітав із прийдешнім Днем фізичної культури і спорту України.

Під час брифінгу Андрій Сербін розповів про діяльність ГО «Міський клуб східних бойових та оздоровчих систем».

Він нагадав, що клуб створено у 1989 році – перший устав складено 30 років тому, 20 вересня. Андрій Сербін згадав про етапи становлення клубу, перших тренерів, перших чемпіонів.

Сьогодні це великий колектив, який складається майже із півтора десятка груп. Це понад 200 учнів. Більшість із них – шкільного віку.

Разом із Андрієм Сербіним працюють тренери Денис Чучін, Євген Ставищенко, Артур Чернов.

Клуб є партнером національних федерацій видів спорту «Кікбоксинг WPKA» і «Кікбоксинг ISKA».

Протягом минулого навчального року його вихованцями здобуто 145 медалей різного рівня – 57 золотих, 36 срібних та 52 бронзові.

Так, Артур Чернов став чемпіоном світу по кікбоксингу ISKA у розділі фул-контакт. Три медалі європейської першості кікбоксингу ISKA у Софії Цилік.

Крім них на п’єдестал європейської першості підіймалися Ілля Косаренко, Артур Покровський, Ростислав Середа, Віталій Стьопкін, Артем Почтарьов.

Багато вихованців клубу вибороли медалі усеукраїнських змагань. Вісім спортсменів здобули право у складі збірної України у жовтні цього року виступити на чемпіонаті світу в Ірландії.

За 30 років існування клубу його учні вибороли 51 золоту медаль кубків і чемпіонатів Європи та світу.

Першим майстром спорту України з контактного карате у Сєвєродонецьку став учень гун-фу Роман Боднар, який розпочав свій шлях в бойовому мистецтві в 1991 році у найпершій групі. Професійним спортсменом в повноконтактних єдиноборствах став Євген Куровський.

Спікер відзначив, що з літа 1991 року на базі клубу діє табір бойових мистецтв «Тигреня», який розраховано на літній відпочинок, оздоровлення, спортивну реабілітацію та спеціалізовані навчально-тренувальні збори юних учнів.

Також із 1994 року в Міському клубі східних бойових та оздоровчих систем видається газета «Тигреня» для дитячо-юнацької і сімейної аудиторії. Веб-версію газети є сайт «www.nastavnik.lg.ua».

Про свої здобутки журналістам також розповіли вихованці клубу – Майстер спорту України Артур Чернов та Софія Цилік.

2019-sent-lugoda-andrey-serbin.jpg