Skip to Content

Міністерство культури, молоді та спорту України (МКМС) скасовує медичні довідки для спортивних змагань та занять спортом

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський підписав наказ «Про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих спортивних заходів».

Наказ встановлює порядок залучення медичних працівників до проведення фізкультурно-оздоровчих заходів та спортивних змагань, які визначають організатори відповідно до вимог відповідних міжнародних федерацій, та роботу медичних працівників у закладах фізичної культури і спорту. Також це передбачає скасування наказу Міністерства молоді та спорту та Міністерства охорони здоров’я від 27.12.2017 №5232/1746 «Про затвердження Положення про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, закладів фізичної культури і спорту», що встановлював монополію на отримання довідок для допуску до масових змагань у спортивних диспансерах.

Зараз документ передано до Міністерства охорони здоров’я України. Після підписання його всіма сторонами буде, нарешті, закрите питання з медичними довідками, яке кілька років викликало негативний резонанс.

При цьому МКМС наголошує, що здоров’я кожної людини – це її власна відповідальність, а профілактичні медичні заходи є невід’ємною частиною супроводу занять спортом та участі у спортивних заходах. Тепер всі громадяни зможуть проходити медичні огляди в медичних закладах за місцем проживання чи в будь-якій зручній клініці.

Джерело - http://mkms.gov.ua/news/3250.html

Підстава - https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/74670965/

min-kult-molod-sport-ukr.jpg